Ипотечен кредит за хора с лоша кредитна история / ЦКР

Хората с лоша кредитна история и отпускането на кредити

Напоследък се оказва все по-важно да имате положителна кредитна история за да можете пълноценно да се възползвате от благата предлагани в съвременният сят. Тя всъщност показва, че вие като гражданин сте лоялен платец при ползването на услуги от банкови и небанкови институции и по-специално изплащането на задължения по кредити. ЦКР или Централен кредитен регистър пази информацията за вашата история в кредитния бранш и се обслужва от БНБ или Българска народна банка. Той поддържа статистика за вашата изрядност като платец, както и количеството кредити, които сте изтеглили. Има информация за настоящето и миналото ви състояние като кредитополучател. Ако редовно си плащате вноските получавате отлично досие в ЦКР. При справка там компаниите получават информация за това какъв потенциал имате – за отличен или проблемен клиент и съответно преценяват дали могат да ви отпуснат исканата от вас сума и при какви условия и разбира се лихви.


Кредит с гаранция на недвижим имот или земеделска земя

  • Сума:  до 200 000 лева
  • Вноски: от 12 до 60 месечни вноски
  • Получаваш парите до 3 дни

Обърнете внимание обаче на един момент. След като вече вашата история с кредитите е развалена е изключително трудно да бъде оправена. Най-добрият начин е да си плащате в бъдеще навреме и така постепенно да си осигурите добро досие и кредитна история.

ipotechni-krediti-ckrАко обаче искате да ви бъде отпусната някаква по-голяма сума то тогава всяка фирма или институция, която отпуска кредити прави справка в Кредитния регистър. За това ако сте с лошо досие първо го подобрете и тогава може и да направите такъв опит. Така вероятността да успеете се увеличава в пъти.

И накрая ще добавя още един съвет от мен, преди да се впуснете в взимането на някакъв нов кредит е най-добре да приключите с всички предишни ваши задължения, тогава евентуално ще имате много повече шанс да бъдете одобрен за отпускането на желаната от вас сума. Никога не разчитайте на случайности а се подсигурете.

Оцени

Намери подходящият кредит лесно и бързо!