Искате да направите преструктуриране на кредити

Преструктурирането и рефинансирането на кредита са два финансови инструмента за управление на вашите дългови задължения. Но за да дадем отговор на въпроса „Каква е разликата между рефинансирането и преструктурирането?“, е необходимо да разгледаме тези инструменти малко по-подробно.

Преструктуриране на кредит

Преструктурирането е правото на настоящия кредитор да промени условията на договора за заем. Тоест, за да го получите, трябва да се свържете със съществуващата си банка или организация за микрофинансиране . Рефинансирането се осигурява от друг търговски субект. Тоест това всъщност е обикновен заем, като получените средства се използват за изплащане на текущия дълг.

Рефинансирането от своя страна се използва изключително като инструмент за създаване на по-удобен вариант за изплащане на текущия кредит. Например чрез намаляване на окончателното надплащане или намаляване на тежестта на дълга чрез намаляване на размера на месечното плащане.

Преструктурирането се използва не само като награда за надежден клиент, но и в случаи на материални затруднения.

Кога и защо да кандидатствате за рефинансиране на кредити

Първоначалната цел на въвеждането на този инструмент на кредитните пазари е да привлече надеждни кредитополучатели чрез предоставяне на по-благоприятни условия на дълговото задължение. Тоест предложението предвижда намаляване на лихвения процент. Съответно, това ви позволява да намалите разходите за окончателното надплащане.

Удължаването на срока на договора също е доста популярно – например, когато остават няколко години преди края му. Пренасочването ви позволява да удължите плащането за по-дълъг период – до 5-7 години.

Ако обобщим всички разлики между горните инструменти, то на първо място си струва да споменем рефинансирането. То не е насочено към решаване на материални затруднения. Използва се за управление на дългови задължения от клиенти, които имат висококачествен рейтинг на кредитополучателя и нямат финансови проблеми. Основната цел на услугата е да намали окончателното надплащане. Въпреки това, рефинансиране може да се използва и за намаляване на тежестта на дълга.

Оцени

Намери подходящият кредит лесно и бързо!