(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Печеливша стратегия в няколко стъпки, с която ще подобрите финансовия си статус

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Летният сезон, макар и кратък, предполага да организираме времето и бюджета си, така че да се насладим пълноценно на почивка в компанията на близки и приятели. Да си съставите план за рефинансиране на кредит точно сега, преди старта на топлите месеци, може да се окаже изключително печеливша стратегия.

И ако това все още не Ви звучи достатъчно мотивиращо, ето какви са препоръките на финансовите експерти в посока към тази стъпка.   

1.    По-малки месечни вноски

Независимо дали се касае за потребителски или ипотечен кредит, рефинансирането може значително да намали месечната Ви вноска.

Ефектът ще Ви позволи да освободите част от разполагаемите средства, за да ги прехвърлите към друго направление – пътувания, обучение, семейни забавления.

Важно е да знаете, че при потребителските кредити процесът е улеснен и той няма да отнеме много време, докато за рефинансиране на ипотечен кредит се изискват повече действия, преди да приключите с процедурата.

2.    По-нисък лихвен процент

Получавайки нов кредит, заместващ стария, но при различни условия и по-нисък лихвен процент, на финала месечната сума ще е по-малка. Това, разбира се, ще усетите не само в текущия момент, но и в дългосрочен период – ще пестите и занапред.

Със сигурност обаче проучете офертите за рефинансиране, за да получите изгодни срокове, суми, изисквания, такси и т.н. Само в няколко стъпки одобрение може да се случи и онлайн, като предварително анализирате и сравните предложенията. Лихвеният процент е основен ориентир при рефинансирането. 

3.    Финансова стабилност

Спокойствието да осигурите ваканция за семейството си наистина е безценно. С подобряване на Вашето финансово състояние, ще прекарате незабравими мигове и няма да се налага да посрещате с безпокойство месеците след края на летния сезон.

Важно е да се стремите към стабилност, която да рефлектира не само в текущия период, но и в бъдеще.

Направете детайлен разчет на разходите си и обмислете възможностите, от които може да се възползвате.

4.    Допълнителни средства при нужда

Да се предприеме рефинансиране на кредита, не винаги означава само да се прехвърли един кредит в друга банка или в същата банка, но при различни условия.

Може да имате за цел да кандидатствате за допълнителни средства, като увеличите кредита си или удължите срока, но всъщност плащате приблизително същата вноска. По всяка вероятност покрай лятната почивка, вече се оформя идеята за освежителен ремонт у дома, за подмяна на битова техника, за покупка на нов автомобил или за квалификационен курс, съобразно индивидуалните Ви приоритети и бъдещи намерения.   

Оцени

Намери подходящият кредит лесно и бързо!