Заемният заем е все по-рядък вид финансов пасив, който се състои в представяне на подходяща позиция, която може да бъде поета от заемодателя в случай на неизпълнение от страна на кредитополучателя. Обезпечените кредити обикновено се сключват за големи суми, благодарение на които можете да финансирате например покупка на земя, ремонт на апартамент или покупка на автомобил.

Заемният заем е финансов пасив, който може да бъде интересна алтернатива на потребителските кредити. Обезпечените заеми могат да се използват от хора, които не могат да разчитат на банкови оферти за финансиране на определени цели, например покупка на апартамент и др.

Заем срещу обезпечение – за какво става въпрос?  

Заем срещу залог – какво е това?

Заемният заем използва ограничени права на собственост. Договор за обезпечен заем е договор между страните по заема (заемодателя и кредитополучателя) и предмета на залога. По закон залогът може да бъде учреден само за обезпечаване на дадено искане. Нейната най-важна характеристика е, че залогът може да бъде установен от заемодателя и кредитополучателя само върху движимо имущество и изключително по изключение на определени прехвърляеми права, като акции и облигации. Това означава, че предметът на залога върху залоговия заем не може да бъде недвижим имот, като парцел, къща или апартамент.

Ипотечен кредит може да се отпусне в случай на залог, като: бижута, ценни книжа, автомобили, моторни превозни средства, електрически съоръжения и други артикули, които, по мнението на кредитополучателя и заемодателя, имат определена стойност. С учредяването на залог, приложим и за двете страни, се установява облигация, която свързва залога с претенцията, която я обезпечава. Залогът престава да се прилага към момента, в който вземането е изплатено от кредитора, В случай на заложени заеми, заложеното движимо имущество престава да бъде залог, ако кредитополучателят изплати цялата си отговорност със своите разходи. Лице, което търси заеми под обезпечение, може да отговаря на срока на закона за допълнителните услуги. Тази правна норма определя характера на залога, чието съществуване зависи от наличието на иск. След погасяване на заема от клиента, залогът престава да съществува и неговият предмет се прехвърля на кредитополучателя в неговата цялост.


 

 

 

Как избирате добра кредитна оферта за обезпечение?

Избирайки правилното предложение за кредит, трябва да обърнете внимание на 3-те основни фактора, свързани с този вид финансова отговорност. Първият въпрос е цената на обезпечения заем. Следните фактори влияят на окончателните разходи на пасива, като: лихви, комисионни и други разходи по пасива. Лихвеният процент по залоговия заем не може да надвишава четири пъти по-висока от ломбардната ставка на Националната банка на Полша със седем процентни пункта.

Комисията е възнаграждението на заемодателя за финансовия ангажимент. Заслужава си да се припомни, че заемите, обезпечени в момента само от небанкови финансови институции, затова е напразно да се търсят оферти за кредити, обезпечени от банки. При избора на най-добрата оферта за ипотечен кредит, си струва да се проверят не само разходите, които ще трябва да бъдат направени във връзка с ангажимента, но и всички разходи, които могат да произтекат от липсата на своевременно плащане за заема или от невъзможността за извършване на плащане. В допълнение към залога, чиято собственост ще бъде променена от кредитополучателя към заемодателя, лицето, което не изпълнява задълженията си, вероятно ще трябва да заплати разходите за напомнянията и всички други разходи, свързани с липсата на плащане навреме. Струва си да се знае основната максимална цена на ангажимента,

Само залози могат да се дават от лица, които са платили в размер най-малко 200 000 лева Тя трябва да бъде изцяло изплатена и нейният източник не може да бъде, например, заеми или кредити. Заемни компании, които предоставят залог, могат да бъдат контролирани от Полския орган за финансов надзор, т.е. от Полския орган за финансов надзор. Законовите промени бяха насочени към по-голяма прозрачност и намаляване на измамите от страна на нечестни кредитори, благодарение на което ще намали процента на неадекватно скъпите кредити. Общата стойност на заема, предоставена от клиента, не може да надвишава двукратния размер на кредита.

Следващата стъпка, която ще ви позволи да вземете разумен финансов ангажимент под формата на заем срещу залог, е да проверите какъв голям залог да бъде направен по заема за сумата, съответстваща на нашите нужди. Благодарение на това бъдещият кредитополучател може да бъде сигурен, че стойността на залога не надвишава стойността на пасива, което може да бъде особено важно, ако заемът не се погаси и залогът се прехвърля на заемодателя, който е осигурил неизплатената отговорност.

Заемът срещу обезпечение

Действителният годишен лихвен процент, т.е. общите разходи по кредита, които се поемат от кредитополучателя, като вземат заем срещу залог. Действителният годишен лихвен процент е общата сума на поетите задължения, поета от кредитополучателя на годишна база, изразена като процент. Действителният годишен лихвен процент включва всички фактори, които влияят върху размера на кредита, като лихви, комисионни и всички други разходи. Действителният годишен лихвен процент е полезна мярка за разходите за отговорност не само в случай на заеми срещу обезпечение, но и при сравняване на потребителските банкови заеми.и други заеми. Колкото по-висока е стойността на действителния годишен лихвен процент, толкова по-скъпи са заложените разходи по кредита.

Вземи кредит с обратен лизинг до 100 000 лв. Подходящо за лица без доказан доход и лоша кредитнта история!
4.8/5 - (13 votes)

Намери подходящият кредит лесно и бързо!