Преди да изтеглите заем, е добре да знаете каква е разликата между банкови кредити и небанкови кредити. В случая с банковите заеми е много важно заявителят да има, колкото е възможно по-добра кредитна история и в никакъв случай да не е включен в базата данни на ЦКР като лице с лоша кредитна история. Ако се окажете във втората ситуация, има голяма вероятност банката да ви откаже заявката за кредит. За фирмите, обаче, нещата не стоят така. Те поемат риска и най-често кредитират, независимо от кредитната история на кандидатите. Следователно, ако имате нужда от кредит за хора с лошо цкр или бърз кредит за нередовни или нелоялни платци, има голяма вероятност той да бъде приет от кредитните компании.

Може би се питате какви са критериите за отпускане на небанков заем за просрочени плащания и лошо кредитно досие. Всъщност, всеки човек може да отговори на тези изисквания, но трябва да е подготвен, че при специализираните кредити за хора с отрицателна кредитна история, кредитът може да е с малко по-висока лихва, за да се застрахова фирмата, че ще погасите задължението си, защото на база вашето минало, вие изглеждате като кредитоискател с висок риск.

За да бъде вашето заявление пълно и обработено възможно най-бързо, уверете се, че сте изпратили на финансовата институция следните документи:
– Лична карта, която трябва да бъде валидна;
– Извлечение по сметка за последния месец. Някои фирми може да поискат да изтеглите извлечение по сметка за няколко месеца назад.
За да направите заявка за бърз кредит, се нуждаете от следното:
– Да бъдете български гражданин;
– Да имате постоянен адрес;
– Други критерии могат да се прилагат в зависимост от политиката на всяка небанкова институция.

Тези критерии могат да варират от една финансова институция до друга и е важно да се анализират условията на услугата във всяка компания, за да се направи възможно най-добрия избор. В най-добрия случай можете да намерите по-нисък лихвен процент, с по-висока предложена сума и по-малък брой документи. Необходимо е да се дадат няколко минути за проучване на офертите на небанковите кредитни институции. Информираният и отговорен избор може да ви помогне много.

4.9/5 - (22 votes)

Намери подходящият кредит лесно и бързо!