kredit-pri-publichna-prodanПонякога се налага да се покриват задължения пред ЧСИ /както са известни частните съдебни изпълнители/. В такъв случай ако вашият личен имот е пуснат на публична продан като се продава от ЧСИ или искате да закупите друг такъв имот може също да вземете кредит. В първият случай въпросният частният съдебен изпълнител е поставил под възбрана вашето местообитание заради задължения, неизплатени навреме. Следва обявяване на вашият имот за публична продан за да се покрият вашите задължения с получените пари.

В повечето случаи сумата, която вие имате като задължения към банката или кредитната институция е значително по-ниска от стойност на имота, която е на пазара. И излиза, че заради някаква си ниска сума вие ще трябва да се откажете от много скъп актив, който би ви носил много положителни дивиденти в бъдещето ви.

Обаче пазарът на недвижими имоти се промени през последните години. Той не е толкова активен, колкото беше преди. Казано с няколко простички думи – предлагането надвишава търсенето. Това пък намалява и цените на имотите. Като всичко това се комбинира с ценообразуването наложено от частният съдебен изпълнител то това гарантира и ниската цена при продажбата на имота. От което следва и заключението, че една публична продан не би била изобщо изгодна за вас.

Ето защо вече съществуват специални кредити, които позволяват откупуване на имот вече обявен за публична продан. Така ви се дава възможност да покриете задълженията си и да продадете жилището на свободният пазар като така ще му вземете и реалната цена.

За съжаление случаите с публична продан се увеличиха значително през последните години. Причината е невъзможност за покриване на плащанията по ипотеката на жилището, които трябва да се покриват всеки месец.

Другото, което се предлага е ипотечен кредит с цел покупка на жилище дадено за публична продан. Това си е същият кредит като при покупка на обикновено жилище.

4.8/5 - (5 votes)

Намери подходящият кредит лесно и бързо!