Кредит без поръчител до 3 000 лв.

Решили сте да теглите кредит, но се колебаете дали да търсите поръчител или директно да изберете оферта, която не го изисква. Съветваме ви да използвате поръчител, ако имате предвид ваш близък и сигурен човек. Това ще ви обезпечи пред банката, което означава, че доверието ще се увеличи и лихвата на заема ще намалее. Всеки към това се стреми, да намери заем с по-ниска лихва.

Кредити до 3000 лв само срещу лична карта

Какво е поръчител? Той е лице, което играе ролята на гарант на клиента пред банката. След като бива обстойно проверен, чрез писмен договор, на който той поставя подписа си, се съгласява да поеме задълженията по погасяването, ако титулярът не ги изпълнява.

Това означава, че ако клиентът спре да изплаща вноските си на втората година, а има още три, автоматично отговорникът, в лицето на поръчителя започва да връща парите. Ето защо е задължително преди подписване той лично да се запознае с всички клаузи, които евентуално може да изпълнява.

Банката проучва по еднакъв начин, че и по-подробно както титуляра по кредита, така и поръчителя. Той трябва да докаже, че има работни задължения, че заплатата му позволява да прави месечните вноски. Също така е важно да не бъде гарант и на други лица в други финансови институции или той самият да има заем.

Трудно е да намерите толкова близък човек, който да се съгласи да поеме тази отговорност. Ситуацията е много особена, тъй като, ако се наложи човекът ще изплаща заем, до чиито пари не е имал и няма да има достъп. Ако откаже да го прави банката има право да поиска дължимото си по много начини, като да запорира сметки, да конфискува някакво имущество и т.н.

Това е причината тегленето на кредит с поръчител да крие в характеристиките си благоприятно условия. От една страна можете да поискате повече пари, от друга да ги връщате в по-дълъг период и на трето и най-важно място, върху цялата сума лихвата да бъде ниска.

4.8/5 - (6 votes)

Намери подходящият кредит лесно и бързо!