Рефинансиране на ипотечен кредит в същата банка или друга банка

Влизането в темата за рефинансирането на ипотечни кредити е доста рисково начинание, от гледна точка на това, че сякаш потребителят не е главно действащо лице, а отношенията между банките, които виждат своята изгода в този вид сделки. Иначе съвсем естествено е, в условията на съвременната икономическа и финансова ситуация в България, човек да изпадне в затруднение и да не може да поддържа изплащането на ипотечния кредит. Рефинансиране на жилищен кредит се явява удобно решение в ситуацията – но на каква цена?

Банките рекламират услугата рефинансиране на ипотечни кредити. Предлагат различни примамливи условия, плаващи лихви, бонуси и т.н., само за да си осигурят подпис на ‘закъсалия’ потребител. От друга страна, експертите обясняват, кой кредит за рефинансиране е удобен, кой не е изгоден, от кой може да се откажат и кой да преосмислят. За обикновения човек, който все пак не е специалист в такива отношения, това е сложна тема. За потребителя е по-важно да договори условията по ипотечния кредит, да сключи сделка, а когато се случи и е наложително да потърси възможност за рефинансиране. Като един от малкото плюсове е негова ползва в този момент е кредитният калкулатор, на който да пресметне цената на рефинансирането.

За една банка, рефинансиране на ипотечен кредити, е един пазарен начин да се привлече парче от пая на конкурентната банка, като се финансира заема на дадения потребител. Затова потребителите трябва да нащрек за всяка една нова оферта, която може да ги привлече с ниската лихва, с изгодните условия, различните плаващи лихви, гратисни периоди и т.н. Активните потребители и работещи хора в България, често са изпитвали своеволия на банките през годините и винаги имат едно наум, когато трябва да влизат във взаимоотношения с дадена банка.

За щастие, както споменахме, всеки човек, който би искал да разсрочи изплащането на ипотечния заем, може да се ползва от услугата на кредитния калкулатор и сам да си отговори на въпроса колко ще му струва едно рефинансиране на ипотечен кредит. Без да се интересува от големите игри на банките и начините им за привличане на клиенти. И все пак, рефинансирането на ипотечния кредит има много предимства, които следва да бъдат използвани.

ВЗЕМИ КРЕДИТ ТУК

Кредит до 200 лв. 
Кредит до 300 лв. 
Кредит до 400 лв. 
Кредит до 500 лв. 
Кредит до 1000 лв. 
Кредит до 2000 лв. 

Оцени

Намери подходящият кредит лесно и бързо!