Кредит срещу недвижим имот/жилище

Имате нужда от пари! Имате недвижим имот, ваша собственост! Можете да вземете пари срещу жилище/недвижим имот като го заложите целия или малка част от него, за да получите стойността на заложената част. Не, това не е реклама. Това е един от най-старите и изпитани начини за получаване на пари срещу собственост и всеки, който отговаря на изискванията за ипотечен кредит, може да се възползва.


Кредит с гаранция на недвижим имот

  • Сума: от 10 000 до 100 000 лева
  • Вноски: от 12 до 60 месечни вноски
  • Предварително одобрение до 24 часа; Получаваш парите до 3 дни

За разлика от преди само 10 години и от времето преди голямата финансова криза , днес пазарът на ипотечни кредити е много разнообразен. Предлагат се кредитни продукти както от банки, така и от небанкови кредитни институции. Те предлагат пари срещу недвижим имот/жилище – въпросният имот трябва обаче да е удостоверена ваша собственост с всички документи, които изискват банките и фирмите.

Вие може да сте собственици на жилище от тип къща или апартамент, можете да притежавате идеална част от кооперация; можете да сте собственик на офис сграда, може да имате свободно парче земя подходящо за строеж, гаражи, ателие, магазини. Когато искате да вземете пари срещу залог на този недвижим имот, трябва да започнете с проучване на пазара, за да намерите най-добрите условия за ипотечен кредит.

По своя смисъл, пари срещу недвижим имот/жилище се водят ипотечен кредит, а той се реализира с известни предимства пред потребителския кредит. Ипотеката обезпечава голяма част от сумата и това се отразява на лихвата, която е по-ниска. Сроковете за погасяване също са много по-дълги, а сумата която може да се вземе  по-голяма. Затова трябва да търсите ипотечен кредитен продукт, който да отговаря на тази идея, иначе какъв е смисъла да се спрете на неизгодна оферта, в която не можете да се ползвате от всички предимства на ипотечните кредити.

Като важен пункт, който трябва да се засегне е държавната регулация на ипотечните кредити. Днес съществува закон, който има по-голям контрол над ипотечните кредити, за да се гарантира по-голяма сигурност след тяхното отпускане. Банките са длъжни да работят с независими оценител и са длъжни да уведомяват клиентите си писмено за всяка промяна на лихвата или друга информация, която ги засяга лично за техните кредити. При положение, че банката ви се струва прекалено тромава като решение. Пари срещу недвижим имот/жилище се предлагат от небанкови кредитни фирми, чиито условия също може да проучите.

Оцени

Намери подходящият кредит лесно и бързо!