КредитиНай-често хората се питат колко и защо оскъпяването на бързите кредити е по-голямо. Онова, което ги прави магнит за повечето потребители е процедурата, по която се отпускат. Най-привлекателното за тях е, че тя е бърза, лесна, удобна, а по същия начин се получава и сумата при евентуално одобрение.  Интересното тук е, че за да се презастрахова фирмата от некоректно отношение, в следствие на бързата процедура, изискваща минимум документи, тя прави оскъпяването по-голямо в сравнение с потребителския кредит.
Когато сте решили да усвоите пари назаем е добре да бъдете внимателни за някои неща, като например таксите. Съществува такса за поръчител, такава за предсрочно погасяване и такса при забава. При много институции таксата при забавена от вас вноска е доста голяма. Това са причините, поради които договорите трябва да се четат внимателно, в случай, че не разбирате нещо, да ви бъде пояснено и т.н. Някои потребители разказват как институции за бързи кредити не желаят да чакат или предоставят време за четене на договора. Ако това се случи при вас, не се колебайте и се откажете от тази фирма.
Преди да изберете институция може да направите кратко проучване в интернет или да се допитате до близки, които са имали досег с тях. Хубаво е да теглите малки суми, които да погасявате за възможно най-кратък период, на който сте способни. По този начин ще избегнете голямото оскъпяване и ще се презастраховате да не попаднете в порочен кръг на задлъжняване. За по-големи суми, като например над 1000лв, е най-добре да се доверите на банкова институция. Разбира се, трябва да отговаряте на повече условия, които тя изисква.

Бързите кредити са наистина бързи. В сравнение с банките кандидатстването и одобрението при тях става почти мигновено и вие имате достъп до желаната сума в рамките на един работен ден.