Отпускане на заем срещу залог на жилище

Когато говорим за кредит при който залагаме жилището си, това се нарича ипотечен кредит. Повечето хора са наясно с тяхната структура, има обаче неща, които голяма част от потребителите не знаят. Има два начина да вземете ипотечен кредит – при единия доказвате вашите доходи, при другия не ги доказвате.


Кредит с гаранция на недвижим имот

  • Сума: от 8 000 до 100 000 лева
  • Вноски: от 12 до 60 месечни вноски
  • Предварително одобрение до 24 часа; Получаваш парите до 3 дни


Нека разгледаме една примерна ситуация, в която кандидатствате за ипотечен кредит без доказване на доход. Банките разчитат на вас и на  недвижим имот, когато ви отпускат големи суми пари. И може да служи за гаранция. Могат да ви отпуснат от 10 до 100 хиляди лв. Кредита, който взимате, може да връщате на равни вноски, за срокове от 5 до 25 години. Ако имате лоша кредитна история, това не е проблем и банката няма да го вземе предвид. Дори можете да вземете кредита чрез ваш приятел или роднина. А вие да поемете задълженията по неговото изплащане.

Ипотеката, която можете да направите, може да бъде от всякакъв тип. Къща, апартамент, офис, търговски обекти и какво ли още не. Това което банката ще иска е то да бъде в добро състояние. Така си гарантирате че ще бъдете одобрени.

Когато залагате имот за да вземете пари назаем, вие нямате ограничение за какво да използвате заема. Можете да харчите парите за околосветско пътешествие, да подобрите интериора на нов дом, да си купите къща и така нататък.

Най-бързо се случват нещата, ако заявите такъв кредит от фирма за бързи кредити. Така ще избегнете тромавите процедури и големите документации, които са присъщи на банките. Вашият имот ще бъде оценен напълно безплатно. Такси за предсрочно погасяване повечето фирми не начисляват.

При ипотечен кредит без доказване на доход условията не са много по-различни. Просто тук най-вероятно ще имате месечни вноски с еднакви суми. Ще трябва да сте работили на трудов договор поне 6 месеца. Тук пак ще трябва да ипотекирате някакъв имот. Той обаче трябва да е подходящ за живеене, не може да ипотекирате земеделска площ.

Оцени

Намери подходящият кредит лесно и бързо!