Кредит от банки – изисквания за отпускане

Когато става за отпусканията на каквито и да било кредити от банките като финансови институции изискванията почти не се различават или поне са сравнително близки. За това ще ви запознаем с основните от тях за да сте в течение. В случаят говорим за двата основни вида кредити а именно ипотечен кредит и разбира се най-често ползваният в България потребителският кредит.

  1. Този който изисква кредита трябва да има някакъв постоянен трудов договор при настоящият си работодател от поне 3 до 6 месеца. Тук трябва да добавя, че това не включва изпитателният срок, които в България обикновено е 6 месеца. От което следва, че вие трябва да сте работили в настоящата си фирма между 9 и 12 месеца.
  2. Редовно да са ви внасяни осигуровките за посочените месеци.
  3. Редно е да имате и чиста кредитна история. Това включва никога да не сте забавяли плащания по вземани от вас кредити в миналото или изплащате в момента. Пет години след заплащане на последната ви дължима сума вашата настояща кредитна история се нулира, тоест изчиства се.
  4. kredit-ot-bankaКогато се изчисли съотношението между нетният ви доход и дължимата от вас месечна вноска то разликата не трябва да надхвърля от 40 до 60% в зависимост от банката. Имайте пред вид, че тук се говори не за чистата сума, която получавате а за сумата преди данъците и осигуровките.
  5. Приема се само един доход. А именно – вашият официален такъв. В момента все още трудно се приема какъвто и да е неофициален доход при отпускане на кредити. Независимо какви. Разбира се може да се включат доходи от наеми и други подобни ако са във вашата данъчна декларация.
  6. Минималната година, която е за кандидатстване обикновено варира между 21 и 23 години ва зависимост от банките. Рядко има случаи за 19 и 20 години.
  7. Ако се събере срока на изплащане на кредита и съответно възрастта на този, които желае да получи кредита те заедно не трябва да надхвърлят пенсионната възраст за страната. Съответно за мъжете и жените.
  8. Доходите от някакви обезщетения или пък майчинство не улесняват взимането на кредит.

Оцени

Намери подходящият кредит лесно и бързо!