Кредит за кола/автомобил

Личният автомобил е нещо, което безспорно е в групата на нещата от първостепенна важност. Когато колата е необходимост, но човек няма възможност да си я купи, се поражда въпроса дали да не изтегли кредит и да се снабди с нея. Когато човек реши да тегли кредит, е хубаво да пресметне добре дали ще може да погасява всеки месец вноските без това да утежни месечния бюджет на семейството. Другото важно нещо е да прецени дали да купи нова кола или втора употреба. Когато човек се спре на автомобил, който му харесва, има следните възможности:

1) Започва да събира, докато спести сумата, за която може да поучи автомобила;

2) Започва да търси друг автомобил, който да не е повече от сумата, която има в момента;

3) Решава да изтегли кредит за кола.

Когато човек държи да купи точно тази кола, която си е харесал и се опасява, че докато събере сумата, тя може да бъде купена от някой друг, той може да се спре на третия вариант.

Инвестирането в нов автомобил обикновено се прави под влиянието на емоциите. За това и рекламите в медиите се опитват да влияят върху емоциите на потребителите. Ето и най-важните фактори, които е добре да се вземат предвид:

  1. Цена. Ако човек се спре на нов автомобил за 30 хил. лева и изтегли кредит за него. В най-добрият случай лихвата ще бъде около 3,5%, с първоначална вноска от 5 000 лева. Той може да продаде стария си автомобил за 1 000 лева. През следващите 60 месеца до пълното изплащане, ще плаща лихви по 100 лева месечно към главницата. Така в края на краищата ще плати двойно, поради удължения срок на заема.
  2. Обезценяване. Обезценяването е изключително съществен фактор, тъй като само след първите 12 месеца, колата ще е поевтиняла с 22%, след 5 години ще е поевтиняла наполовина, а при изплащането на заема, тя вече няма да може да се продаде и за 15 000 лева.
  3. Собственост. Друга особеност на този вид кредити е, че докато се погаси напълно задължението, автомобилът не е напълно собственост на човека. Ако той получи парични затруднения и не може да си плаща вноските банката ще му вземе автомобила и ще го продаде.
  4. Гаранционен срок. Обикновено човек си купува нов автомобил, за да няма проблеми с него и да не плаща допълнително за ремонти, части и др. Има обаче опасност, гаранционният период на новия автомобил да мине преди човек да е погасил кредита си по него, тъй като периода обикновено е не повече от 3 години, а погасителния период може да бъде 5 или повече години. Тогава за човека ще бъде изключително трудно да плаща вноските към банката и на майстори за ремонт.

КРЕДИТ ПО СУМА

Кредит до 500 лв.
Кредит до 1000 лв.
Кредит до 2000 лв.
Кредит до 3000 лв.
Кредит до 5000 лв.
Кредит до 8000 лв.
Оцени

Намери подходящият кредит лесно и бързо!