Търсите списък на кредитни посредници?

Към кои специалисти да се обърнете при кандидатстване за заем?
Не само банката и клиентът участват в получаването на заем. Това е сложен процес, който включва усилията на много специалисти.
С кого трябва да се свържете, когато кандидатствате за заем онлайн. С кого трябва да кандидатствате за паричен заем, ако сумата е голяма и изборът на подходящ заемодател трябва да се направи внимателно?

В интернет ще намерите много предложения на кредитни посредници София и другите градове на страната. Преди да кандидатствате за заем, трябва да прочетете оценката на банка или организация за финансиране. Такава информация може да бъде много по-полезна от рецензиите на сайтове за този вид финансови посредници за кредити.
Според експертите в кредитните транзакции освен заемодателя и кредитополучателя могат да участват и кредитни специалисти, анализатори, кредитни брокери и адвокати.
Нека да разгледаме кой кредитен посредник какво точно прави в процеса на отпускане на заеми.

Списък на кредитни посредници

 

Кредитни специалисти

Кредитните специалисти са банкови служители, които отпускат заеми. Най-вече те са ангажирани с предлагането на продукти на вноски в големите вериги за домакински уреди.
Ако закупите нов смартфон и искате да разделите сумата на разходите му на няколко плащания, лицето, до което ще ви отведат служителите на мрежата, ще бъде кредитният специалист. Когато се занимавате с тази категория банкови служители, трябва да бъдете изключително внимателни: тяхната задача е да продават заеми на по-висока цена.
Прочетете внимателно договора за заем и го проверете за допълнителни плащания (застраховка, допълнителни лихви и други). Понякога начисвяната сума при пазаруване на вноски е истинско свръхнадплащане и един недобре проверен и обмислен договор за заем, може значително да надвиши цената на самия продукт.

 

Финансови анализатори

Анализаторите предоставят обширна информация за пазара на заеми. По принцип техните отзиви са на финансови портали. По-рядко такива финансови специалисти поддържат свои лични блогове.

Кредитни брокери

Кредитният брокер е специалист, който може да помогне на своите клиенти с правилното изпълнение на договор за заем. Обикновено такива специалисти са адвокати или нотариуси.
Най-често услугите на кредитните брокери се използват в случаите, когато е необходимо да се уреди голям заем: например заем за апартамент, кола, за строеж на къща или за стартиране на нов бизнес. Когато кандидатствате за заем срещу малка сума, е непрактично да използвате услугите на кредитен брокер: услугите му могат да струват повече от самия заем.

Адвокати

Услугите на адвокатите, разбира се, не се използват в обикновените случаи – те са необходими, когато заемодателят нарушава правата на кредитополучателя или кредитополучателят има финансови проблеми и се нуждае от съвет как най-добре да действа. Някои адвокати използват нечестни практики и затова трябва да внимавате с тях. Ако ви обещаят, че определено няма да плащате дълговете си, препоръчително е да игнорирате обажданията от тях. Най-вероятно сте се обърнали към грешните специалисти.
Компетентният адвокат първо ще проучи внимателно договора за заем и всички приложения към него. Той ще се опита да разбере как длъжникът е оформил заема и какви документи е подписал. Той няма да гарантира анулиране на дълга и няма да ви посъветва да игнорирате кредитора и да избегнете плащанията.

4.7/5 - (4 votes)

Намери подходящият кредит лесно и бързо!