Всъщност, при положение, че имате поглед върху развитието на градското пространство в България, в последните 25 години, ще видите колко много къщи, апартаменти, кооперации, колко много жилища са построение чрез жилищен кредит за строителство. Това е унаследена българска традиция, в която семейството продължава рода си, като се построява нова къща, съобразена с нуждите на всеки млад човек да има покрив под главата си и да създаде семейство.

Днес нещата са се променили малко повече от гледна точка на това, че има повече ипотечни кредитни продукти, а и много хора купуват готови апартаменти, построени по схемата на предприемачеството. Жилищен кредит за строителство, обаче продължава да бъде популярен кредитен продукт, който се реализира чрез ипотека върху имот.

Това е целеви кредит, който може да се отпусне от банковата институция дори в пълен размер, като парите ще отидат директно във фирмата, която ще построи жилището. Разбира се не е задължително да строите еднофамилна къща или апартамент като част от кооперация. Можете да искате да построите офис сграда, търговски обект, гараж, можете да искате да направите пристройка към жилището си, довършителни работи; можете дори да обзаведете новия си дом по схемата с ипотечен кредит за строителство.

Оттук насетне, при положение, че се спрете на жилищен кредит за строителство, можете да избирате от различни оферти от банките. Много такива продукти се реализират на етапи, при завършване на фази от строителството; някои банки изискват и документална справка за доходите ви, за да са по-сигурни в изплащането на кредита от ваша страна. От своя страна жилищен кредит за строителство е типичен ипотечен кредит с много дълъг период на изплащане и е подходящ за инвестиция в жилищно пространство, което може да се отдава под наем, да се продава.  А в най-добрия случай да е жилище построено за вашите лични семейни нужди и за продължение на хармоничния живот в семейна среда.

Оцени

Намери подходящият кредит лесно и бързо!