Има няколко типа ипотечен кредит между, които вие можете да избирате:

  1. Кредит с фиксирана лихва. Както е лесно и сами да се досетите този е може би най-предпочитаният кредит. Причината е простичка – дава ви сигурност, че независимо от обстоятелствата според договора сключен с банката лихвата по него няма да се промени. Всъщност в някои случаи това може да се окаже доста изгодно в други обаче не съвсем. Причината за тази дилема пред, която ще бъдете изправени е че никога за такъв дълъг период от време, за какъвто обикновено се изплащат ипотечните кредити, не могат да се предвиди движението на лихвените проценти. Те могат да спадна много, но и съответно да се качат. За това клиентите, които предпочитат сигурността и могат да си позволят фиксираната лихва избират този тип ипотечни кредити.
  2. Кредит с плаваща или нефиксирана лихва. Този ипотечен кредит има две части. Едната се състои от фиксирана лихва а другата е добавеният плаващ лихвен процент. Той се базира на определени индекси, които са финансови. Тук може и да успеете да си спестите някаква сума от плаващият процент, но е възможно и той да се увеличи при някакво завишаване на съответните базови индекси. Всичко е до късмет и познания.
  3. vidove-ipotechni-kreditiКредит с промоционална лихва. Обикновено той се отличава с някаква много ниска или дори нулева лихва за определен период, която е от месец до две години. Последното много рядко и най-често е с ниска лихва, никога без. Останалата част от сумата е един от горните варианти.
  4. Кредит за покупка на къща или друг вид имот. Вариантите са два – или ипотекирате ваше жилище да купите друго. Или ипотекирате жилището което закупувате. Второто са така наречените имоти „на зелено“.
  5. Кредит за строителство и пък някакви довършителни работи. Така можете да финансирате изграждането на къщи, вили или допълнително изграждане на етаж към вече готово жилище. Взема се предвид офертата на фирмата при отпускането на ипотечният кредит.
  6. Кредит за много голям ремонт или съответните подобрения. Освен за къща или апартамент може да се използва и кредит за ателие или пък вашият офис. Обикновено получавате 100% от сумата ако ипотекирате ремонтираният имот. Ако обаче е друг имот той трябва да е поне с 20% по скъп от нужната ви за дейността сума.

krediti-sofia-varna

5/5 - (2 votes)

Намери подходящият кредит лесно и бързо!