Студентски кредит за бригада / студентски кредит задочно обучение и за ежедневни нужди

Вече приети в желания университет много хора се ориентират към студентските кредити по различни причини. Някои от тях са за финансирането на образованието си или за де безпокоят родителите си. Каквито и причини и вие да имате, за да се обърнете към студентските кредити, то първо трябва да видите какви са те, какви са условията и да прецените дали можете да си позволите подобно нещо.

Видове кредити за студенти

Студентски кредит за финансиране на обучение – тук банката отпуска кредит за вашето обучение и съпътстващите го разходи. Повечето наши банки отпускат кредит, както за студенти, които се обучават у нас, така и за такива, които искат да учат в чужбина. По-голям интерес има към студентските кредити за чужбина, тъй като стандарта на живот е по-висок на запад.

studetski-kreditСтудентски кредит за обмен – това са кредити, които финансират студенти, които искат да участват в различен обмен: културен обмен, бригади, стажове и обучение в чужбина. Най-често студентите отиват в чужбина на гурбет, но често те се връщат без пари, защото са похарчили всичко, а тук ги чака заем.

Предимства и условия за получаване

За имате право да кандидатствате за такъв кредит, трябва да сте навършили 18 години и да не сте под определена възрастова граница, обикновено това е 35 години.

Ако сте решили да заминете в чужбина за учите, да стажувате или да сте на бригада, задължително трябва да имате сключен договор с фирмата посредник, който да предоставите на банката и да докажете, че сте одобрен. Сумата, която може да ви бъде отпусната е около 6-7 хиляди лева.

Ако искате кредит, който да финансира обучението ви в България или чужбина, трябва да сте редовен студент. Сумата е до 15 хиляди, като по време на обучението плащате само лихвите. След като завършите връщате цялата сума.  Срокът за погасяване е около 7 – 8 години, но ако ипотекирате имот, може да стигне и до 20 години.

Алтернативи

Някои студенти решават, че ще изтеглят заем през последна, за да отидат на бригада. При правилно опериране на парите, те успяват да се върнат с достатъчна сума, за да продължат обучението си и да върнат заема.

В САЩ например има много фирми, които финансират обучението на студенти. След като завършат, студентите са задължени да работят във фирмата, докато изплатят заема. Обикновено това е старта им за една блестяща кариера.

4.8/5 - (6 votes)

Намери подходящият кредит лесно и бързо!