Оцени

Потребителски заеми без обезпечение

Потребителски кредит без обезпечение можете да вземете за покупката на нова кола или ремонт на дома, или за каквото друго решите. При този вид кредити не е нужно да залагате имота си, за да гарантирате за погасителните вноски, които трябва да правите всеки месец. Размерът на кредита е до 25 хиляди и срока за връщане е до 5 години.

Съществува голямо разнообразие от необезпечени кредити, които могат да се вземат за различни неща. При тях не е нужно да сте собственик на апартамент, а дори и да сте – пак можете да вземете подобен заем.  Лихвата по заема се изчислява върху размера на кредита. Факторите, които оказват най-голяма влияние за одобрение са чистата кредитна история и добър рейтинг. Това означава да нямате непогасени вноски по други кредити и да сте изчистили всички задължения към банки.

Хората с лоша кредитна история могат да получат кредит, но това ще е доста трудно, освен това лихвата ще е висока.  По този начин банката се застрахова и е сигурна, че ще й върнете заема.

В България повече се използват така наречените бързи кредити. При тях взимате пари до няколко часа и трябва да ги върнете в рамките на месец. Ако искате такъв заем, вземете го от лицензирани фирми за тази услуга.

Видовете лихва върху необезпечен потребителски заем е фиксирана и променлива. При фиксираната всеки месец знаете колко трябва да внесете и можете да разпределите по-лесно заплатата си. Единственият недостатък е, че при благоприятно стечение на обстоятелствата не можете да я промените.

Ако кандидатствате по онлайн път, тогава използвайте кредитния калкулатор, за да изчислите месечните си вноски и да прецените по-добре дали можете да си позволите подобен разход.

Кредите, които са необезпечени и са с променлива лихва не са толкова срещани. При тях лихвите се променят през целия срок на договора.