Потребителски заеми без обезпечение

Потребителски кредит без обезпечение можете да вземете за покупката на нова кола или ремонт на дома, или за каквото друго решите. При този вид кредити не е нужно да залагате имота си, за да гарантирате за погасителните вноски, които трябва да правите всеки месец. Размерът на кредита е до 25 хиляди и срока за връщане е до 5 години.

Съществува голямо разнообразие от необезпечени кредити, които могат да се вземат за различни неща. При тях не е нужно да сте собственик на апартамент, а дори и да сте – пак можете да вземете подобен заем.  Лихвата по заема се изчислява върху размера на кредита. Факторите, които оказват най-голяма влияние за одобрение са чистата кредитна история и добър рейтинг. Това означава да нямате непогасени вноски по други кредити и да сте изчистили всички задължения към банки.

Хората с лоша кредитна история могат да получат кредит, но това ще е доста трудно, освен това лихвата ще е висока.  По този начин банката се застрахова и е сигурна, че ще й върнете заема.

В България повече се използват така наречените бързи кредити. При тях взимате пари до няколко часа и трябва да ги върнете в рамките на месец. Ако искате такъв заем, вземете го от лицензирани фирми за тази услуга.

Видовете лихва върху необезпечен потребителски заем е фиксирана и променлива. При фиксираната всеки месец знаете колко трябва да внесете и можете да разпределите по-лесно заплатата си. Единственият недостатък е, че при благоприятно стечение на обстоятелствата не можете да я промените.

Ако кандидатствате по онлайн път, тогава използвайте кредитния калкулатор, за да изчислите месечните си вноски и да прецените по-добре дали можете да си позволите подобен разход.

Кредите, които са необезпечени и са с променлива лихва не са толкова срещани. При тях лихвите се променят през целия срок на договора.

Оцени

Намери подходящият кредит лесно и бързо!