Кредит по време на майчинство / кредит за бременни 

Във всеки един момент от живота ни може да ни потрябват внезапно пари, с които не разполагаме. Тъй като съдбата не пита, в много от случаите е вероятно това да се случи и през периода на майчинството. И в това няма нищо чудно, тъй като раждането на бебето е свързано с доста разходи и финансово не всеки би успял да се справи блестящо. Още повече, че точно тогава майката не може да работи пълноценно, тъй като е заета с отглеждането на малкия човек.

Пари на заем за майки

И тогава идва на дневен ред въпросът мога ли да изтегля кредит по време на майчинство?

За съжаление, повечето от финансовите институции отказват кредит за жени, които са в отпуск по майчинство. Причината се крие най-вече в това, че техните обезщетения са защитени и при евентуално просрочие на кредита, те не могат да послужат като ресурс за принудително наваксване на закъснението, защото върху тях не могат да бъдат наложени запори.

Кредит за жени

Някои финансови институции могат да съдействат при подобни случаи и да поискат от вас да представите поръчител, който би гарантирал безпроблемното изплащане на вноските по бъдещия кредит. Но в този случай той трябва да отговаря на много строги изисквания, като например, доходите му да надвишават значително вноската по вашия кредит, както и да не е обременен от допълнителни тежести по свои собствени парични заеми, да бъде назначен на работа по трудово договор и така нататък.

Да видим как стоят нещата при фирмите, които отпускат бързи кредити. При всички случаи поради по-високия лихвен процент, те не са определили толкова високи и строги изисквания, както това е направено в банковия сектор. Тук обаче сумите не са особено високи и това може да се окаже пречка за осъществяване на вашите планове. Но ако ви устройва по-малка сума на кредита, можете да опитате точно този вариант. Онлайн платформите позволяват лесно и бързо да се информирате за вашите шансове.

ВИЖ ОЩЕ:

  • кредити за самотни майки
  • кредит за майки в майчинство
  • кредити за хора по майчинство
4.8/5 - (11 votes)

Намери подходящият кредит лесно и бързо!