Кредити от частни лица

Заеми  от частни лица
Във времето на криза банките са затегнали своите условия за получаване на кредит и затова не е чудно се получават различни обяви за бърз кредит, без доказване на доходи, без значение кредитната история и т.н. Всичко това може да звучи наистина привлекателно, но все пак бъдете предпазливи. Има много уловки, които частните лихвари умело използват, за да ви вземат всичко, което притежавате.

 

Преди да се обърнете за кредит от неизвестни и съмнителни частни лица, бихме ви посъветвали да опитате някои от компаниите в България, които отпускат кредити и на лица с лоша кредитна история!

kredit-sega
Едно от най-важните неща, които трябва да проверите, преди да предприемете каквото и да е действие, свързано с небанкова институция, е да прецените дали наистина си струва да теглите подобен кредит.

kredit-chastni-licaЗа получаване на кредит от небанкови институции възрастта и доходите нямат никакво значение. При тях единствено трябва да предоставите копие от лична карта и постоянен адрес.

При банковите институции трябва да представите някакъв залог или обезпечение на заема. Най-често това са имоти и този креди се нарича ипотечен. Лихвата при него може да стигне до 20%. Освен това, трябва да представите и документ за самоличност,  копие от трудов договор,  справка за доходите през определен период от време и други.

Ако при банките има скрити условия, то при небанковите институции или филмите за бързи кредити уловките и условията винаги съществуват.  Поради тази причина, трябва да внимавате и четете внимателно договора, който подписвате с тях.  Например, вие можете да сте се договорили с частния кредитор за 50 хиляди лева и годишна лихва от 3%. Може да ви звучи невероятно, но дали наистина в договора ще пише точно така, както сте се уговорили?

Преди да теглите какъвто и да било кредит, уверете се дали наистина си заслужава.
krediti-sofia-varna