Какво са кредити за възрастни?

Въпреки че пенсията за възрастни хора представлява постоянен източник на доходи (не може да бъде загубена за разлика от заплатите), за пенсионерите в България е трудно да вземат заем от банка. В крайна сметка размерът на пенсиите в страната е малък и според банковите организации не е достатъчно да се правят месечни плащания. Също така банките се страхуват възрастните кредитополучатели да не починат преди да са изплатили дълга. Докато максималната възраст за отпускане на заем от банка е 65 години, то фирмите отпускат с лекота бързи онлайн кредити за възрастни до 75 години, а някои нямат възрастова граница.

Междувременно пенсионерът, както всеки друг човек, винаги може да има спешна нужда от пари, като лекарства, медицински разходи, посещаване на санаториуми,  закупуване на домакински уреди и други. В случай, че ви бъде отказан банков заем, изходът от ситуацията е да кандидатствате за онлайн заем от финансова организация. Много от тези компании отпускат заеми на възрастни хора, известни като бързи кредити за пенсионери онлайн.

Изисквания към пенсионирания кредитополучател

Различните финансиращи организации имат свои собствени изисквания за максималната възраст на кредитополучателя. Обикновено банките дават най-лесно пари на възрастни хора под 65 години. Същевременно кредитните компании са готови да отпускат заеми на пенсионери до 70-годишна възраст, а някои организации определят възрастовата граница на 75 години. Част от фирмите отпускат заеми на граждани на възраст над 80 години.

При кандидатстване за заем се изисква следната информация:

  • лични данни, че лицето е гражданин на България;
  • да сте до предвидения възрастов лимит, като някои фирми нямат такъв;
  • номер на мобилен телефон или e-mail (когато заявката се извършва онлайн);
  • номер на банкова карта (за директен банков превод на средствата).

Онлайн кредитът е удобен начин за решаване на парични проблеми, без да напускате дома. Кредитополучателят не трябва да посещава лично физически офис, а паричните транзакции се извършват дистанционно чрез интернет сайта на избраната от вас фирма.

4.7/5 - (3 votes)

Намери подходящият кредит лесно и бързо!