ipoteka-na-garajГараж с помощта на ипотечен кредит

Ако искате да закупите жилище или какъвто и да е имот като гараж например може да финансирате това свое желание с помощта на ипотечен кредит. Ипотечният кредит е целеви кредит и е напълно естествено лихвите по него да варират според вида на избраният за закупуване от вас имот. За да обезпечите сумата, която ще изтеглите от банката се приемат различни видове недвижими имоти като – къщи, гаражи, апартаменти, парцели, които вече са урегулирани, ателиета, офиси, магазини и други подобни имоти, които са недвижими. Нека не забравяме, че гаражът въпреки големината си е също недвижима собственост и като такава може да бъде придобита с помощта на ипотечен кредит.

Можете да се възползвате от възможността обезпечението по вашият целеви ипотечен кредит за покупка (или залог ) на гараж да е и самият имот, които е обект на сключваната между банката и вас сделка. А защо не дори комбинация от двете. Причината за това е простичка. За да успеете да договорите за себе си максималният размер на кредита може да се наложи да рискувате и да ипотекирате повече от един имот. Разбира се може да изберете и четвърти вариант и да ипотекирате един жилищен и един нежилищен имот.

Време е да поговорим за две важни точки а именно – размера на кредита и срока на неговото погасяване. А те зависят от няколко основни точки, с които сега ще ви запознаем:

  1. Какъв е процента, за който ви трябва финансиране от цената на избрания от вас имот?
  2. Каква пазарна оценка на имота е направена? Обикновено банката изпраща специалист, който да направи тази оценка.
  3. Какви са доходите на тези, които искат кредита? Тук банките имат различни изисквания. Понякога се предлага и кредит без доказване на доходи, но обикновено там са и високи лихвите.
  4. Принципно няма горна граница. И все пак има вариране между 150 000 и 300 000 евро.

Издължаването става по три начина – на равни вноски всеки месец, намаляващи погасителни вноски всеки месец и по някакъв индивидуален план.

4.8/5 - (9 votes)

Намери подходящият кредит лесно и бързо!