За обществото ни бързите заеми са все още асоциирани с някаква престъпна дейност. Истината обаче е, че съществува законова рамка за този вид кредитиране като тя регламентира ситуацията с този вид финансови услуги. Днес, за да отпускаш бързи кредити е нужно да си лицензиран администратор на лични данни, както и да имаш издаден лиценз за такава дейност от БНБ.

Най-често опасенията са свързани с високите лихвени ставки при небанковите компании. Истината обаче е, че с оглед на огромната конкуренция (над 200 лицензирани кредитни компании у нас), много фирми решиха да понижат своите печалби с цел повишаване на пазарния си дял. В икономиката това е познато като печалба от обем и излиза с редица плюсове и за двете страни – кредитор и клиент.

pari-na-zaemДруго опасение, която притеснява масово клиентите са т.нар. подводни камъни или с други думи скрити условия и такси. Достатъчно е да кажем, че ако една голяма компания рискува подобна практика, то тя със сигурност ще загуби повече, отколкото ще спечели. Ако има много недоволни от подобен подход клиенти, то те никога няма отново да използват услугите на тази фирма, а много хора ще я избягват, защото са научили за неетичното й поведение спрямо кредитополучателите. Все пак една чудесна превантивна мярка е да се запознаете в детайли с общите условия на избраната компания за бързи заеми.

Още едно предизвикателство за всеки решил да потърси бърз заем са и измамниците. Те обаче лесно могат да бъдат идентифицирани, тъй като най-често изискват пари от жертвите си преди самите клиенти да са получили такива на заем. Особено популярен подход на измамниците е да изискват изпращане на SMS с добавена стойност, за да ускорят разглеждането на вашата кандидатура. Истината е, че няма сериозна компания, която да ви кара да изпращате подобни текстови съобщения или да заплащате подобни такси, тъй като самата процедура е достатъчно бърза.

Оцени

Намери подходящият кредит лесно и бързо!