Бързи кредити
Кредит до 200 лв.

Кредит до 300 лв.

Кредит до 400 лв.

Кредит до 500 лв.

Кредит до 1000 лв.

Кредит до 2000 лв.


vivus.bg

 

Хората бяха свикнали, когато се налага да вземат кредит, да се обръщат към банковите институции. Дълги години, с всичките си предимства и негативи, банките осигуряваха ипотечни, потребителски, кредит за кола и т.н. Днес обаче, значителна част от пазара се зае от небанкови фирми за бързи кредити и това не е никак случайно. Ако се върнем на банките обаче, кредитните продукти, които те отпускат, бяха свързвани с тромави процедури, трудно кандидатстване и одобрение, много сериозен контрол; а в последните години, практикувано от множество чуждестранни банки и внезапни промени в лихвите и т.н.

Всички тези неприятни за крайния потребител фактори, някак си отвориха пътя за появата на фирми за бързи кредити, които от своя страна предлагат: лесно и удобно кандидатстване (онлайн, по телефона, в офиса); малко необходими документи (понякога само лична карта е достатъчна, не винаги се изисква доказване на доход, гарантите и поръчителите също са ограничени до минимум) и бърз отговор, който може да бъде даден в рамките на няколко часа до един ден; отпускането на сумите също става бързо, чрез платформи за бърз трансфер. Всички тези предимства на фирмите за бързи кредити са гарнирани с шумна реклама и присъствие в медиите, което допълнително ги извежда пред очите на хората.

Оттук насетне, в ръцете на всеки потенциален потребител е да се превърне в реален такъв. Човек може сам да прецени дали ще му трябва малка сума пари. Тук, може да се отвори още една скоба, за да се разясни, че самите бързи кредити са насочени към финансови суми, които са значително по-ниски от това, което банките предлагат. Сумите могат да са от нищожните 50-100 лева до 2000 или 3000 лева, в зависимост от политиката на конкретната фирма за бързи кредити. Както и да го погледнем, това е още е още едно улеснение за потребителите. И накрая следва да се каже, че всички тези предимства на бързите кредити идват с условия и изисквания към потребителите, които те също трябва да спазват, за да може да съществува една висока кредитна култура в страната.

vivus.bg