Кредитна задлъжнялост

Какво да правим, когато натрупалите се финансови ангажименти чакат за погасяване, а портфейлът ни е празен? Ето някои съвети за излизане от кредитната задлъжнялост.Кредитна задлъжнялост – как се стига до нея?

Понастоящем на кредитния пазар у нас се предлагат разнообразни кредитни продукти. На почти всяка крачка виждаме реклами, които се предлагат, както от традиционни банки, така и от други финансови институции. Освен това, съществуват атрактивни предложения за дебитни карти и разбира се, кредитни карти, които се използват от голям брой потребители. Получаването на пари никога не е било по-лесно, но натрупването на дългове в един момент може да ни вкара в спиралата на кредитната задлъжнялост.

Как да ес измъкнем от спиралата на дълговете?

Когато нашият дълг започне да расте с обезпокоителни темпове, често първата ни мисъл е да изтеглим бърз заем, за да го изплатим. За съжаление условията за вземане на такива заеми не са много благоприятни, така че с теглене на нов заем, отново се връщаме в изходна позиция и често с още по-голям дълг по сметката ни. Това е така наречената спирала на дълговете, която изглежда така сякаш няма край. Следователно, първата стъпка да се измъкнем от дълга е да внимаваме  да не го задълбочим.
kredit-sega-onlineИзлизането от дълга не е толкова лесно

Трите стъпки, споменати по-горе за излизане от дълга, може да изглеждат доста лесни за изпълнение. Трябва обаче да се помни, че те изискват осъзнатост и търпение. Задлъжнелият човек често има проблем със строгото контролиране на разходите си, така че трябва да има много голяма дисциплина и самоконтрол да ги ограничи до минимум.

Разбира се, излизането от спиралата на кредитната задлъжнялост много зависи от размера на нашия дълг, но в повечето случаи излизането от дълга е дълъг процес. Все пак си струва да затегнете колана си и да се опитате да излезете от неприятната ситуация. Ще видите, че накрая ще почувствате невероятно облекчение с изплащането на последната вноска от последния ви дълг.
kredit-sega-online