Кредити от частни лица
21.04.2017  /  By:   /  Кредити  /  No Comment

kredit-chastni-licaВъв времето на криза банките са затегнали своите условия за получаване на кредит и затова не е чудно се получават различни обяви за бърз кредит, без доказване на доходи, без значение кредитната история и т.н. Всичко това може да звучи наистина привлекателно, но все пак бъдете предпазливи. Има много уловки, които частните лихвари умело използват, за да ви вземат всичко, което притежавате.
Едно от най-важните неща, които трябва да проверите, преди да предприемете каквото и да е действие, свързано с небанкова институция, е да прецените дали наистина си струва да теглите подобен кредит.

За получаване на кредит от небанкови институции възрастта и доходите нямат никакво значение. При тях единствено трябва да предоставите копие от лична карта и постоянен адрес.

При банковите институции трябва да представите някакъв залог или обезпечение на заема. Най-често това са имоти и този креди се нарича ипотечен. Лихвата при него може да стигне до 20%. Освен това, трябва да представите и документ за самоличност,  копие от трудов договор,  справка за доходите през определен период от време и други.

Ако при банките има скрити условия, то при небанковите институции или филмите за бързи кредити уловките и условията винаги съществуват.  Поради тази причина, трябва да внимавате и четете внимателно договора, който подписвате с тях.  Например, вие можете да сте се договорили с частния кредитор за 50 хиляди лева и годишна лихва от 3%. Може да ви звучи невероятно, но дали наистина в договора ще пише точно така, както сте се уговорили?

Преди да теглите какъвто и да било кредит, уверете се дали наистина си заслужава.
krediti-sofia-varna

About the Author :

Leave a reply