Ако търсите кредит до заплата, но не сте сигурни къде да го намерите, тази статия ще ви помогне да вземете правилния заем за вашите нужди. Можете да научите повече за лимитите на заеми, лихвените проценти, таксите и наличността на този вид заем. Освен това, можете да получите заем до заплата, ако имате лоша кредитна история. Заемът до заплата ще ви осигури краткосрочно финансово решение, което често е точно това, от което се нуждаете.

Лимити за заеми до заплата

Заемът до заплата ви позволява да вземете определена сума пари, която да използвате, докато вземете заплата. При този вид кредит се изисква да докажете кога ви се плаща, което може да се направи като покажете фиш от работодателя или трудов договор, в който е упомената платежната дата.

Повечето доставчици на заеми до заплата изискват чек с по-късна дата, който заемодателят ще осребри в края на периода на заема. Други изискват разрешение за електронно приспадане на средства от вашата банкова сметка. Въпреки че това може да изглежда като допълнителна стъпка, когато нямате пари и имате нужда от парите сега, това може да се натрупа. Кредитополучателите често се нуждаят от всички пари, които могат да получат от следващата си заплата. Кредиторите искат да избегнат този сценарий, поради което предлагат удължаване на прехвърлянето срещу заплащане.

Лихвени проценти

Лихвените проценти на заемите до заплата варират, в зависимост от кредитната институция, както и индивидуалния случай. Те могат да бъдат доста високи понякога, особено ако става дума за голяма сума и кратък срок. 

Мислещият кредитополучател би претеглил краткосрочната полза от допълнителни пари спрямо дългосрочните разходи по заема и риска от неизпълнение. Много потребители обаче надценяват краткосрочните ползи от заемите до заплата и подценяват дългосрочните разходи. Много хора теглят повече заеми, отколкото могат да си позволят, и след това се оказват по-дълбоко задлъжнели. В крайна сметка това води само до повишена вероятност от неизпълнение и по-високи лихвени проценти. Вместо да теглят заем до заплата, хората трябва да помислят за алтернативни възможности за получаване на спешни пари.

За и против

В публичното пространство има много хора, които заклеймяват този тип заеми като лоши, и те наистина имат някои лоши страни, но в крайна сметка дали опитът ви ще е добър или лош, зависи изцяло от самите вас. Ще попитате как така. Сега ще обясним.

Закупуването на най-новите модели техника не е спешен случай, макар да ви се струва въпрос на живот и смърт. Ако все пак решите да вземете заем до заплата за такъв вид нужда, уверете се предварително, че ще можете да го изплатите. От друга страна, ако ви се наложи спешна медицинска интервенция, или спешен ремонт на колата или дома, който не търпи отлагане, е възможно да изхарчите заплатата си. Тогава бърз кредит до заплата е отлична идея.

Както вече споменахме, много лесно човек може да залитне в омагьосаният кръг и да тегли заем след заем. Затова, трябва да се разумни и да използвате парите по предназначение, без да разчитате твърде много на странична помощ.

Оцени

Намери подходящият кредит лесно и бързо!